Best i test snøfreser: Toppmodellene fra vår snøfreser test 

Daniel Hessel

Vår utvalgte best i test snøfreser hjelper deg håndtere ulike snøforhold på mesterlig vis. Vi har utført en omfattende snøfreser-test for å virkelig la maskinene vise seg frem på forskjellige oppgaver og utfordringer. Her lister vi opp de fem beste snøfreserne vi har testet.


Husqvarna ST 224 – best i test snøfreser

Type: Totrinnsfreser, bensin Passer for: Stor tomt, krevende forhold Sylindervolum: 212 cm³ Arbeidsbredde: 61 cm Tank: 2,7 l Lykt: Ja

Sammenlagt 4

Husqvarna ST 224 mot hvit bakgrunn

Er du ute etter en sterk og velbygd snøfreser til privat bruk, som håndterer de fleste forholdene en nordisk vinter byr på, er Husqvarna ST 224 et godt valg. Den har en ganske kraftig motor, smidige kjøreegenskaper og er enkel å håndtere og justere. Du kan til og med justere slepeskoene slik at freseren kan tilpasses de rådende forholdene på bakken. Det passer godt hvis du har både asfaltert oppkjørsel og grusganger som skal ryddes for snø.

Dessuten har denne snøfreseren luksuriøse detaljer som ettgrepsstyring og elektrisk start. Utkastet kan justeres i både høyden og sidelengs, slik at du har god kontroll på hvor snøen lander. Når det gjelder fremdriften, har du seks ulike hastigheter å velge mellom. På maksinnstillingen kjører du ganske fort. Det egner seg til store flater som skal tømmes for snø raskest mulig. Til normal gangfart må du justere ned hastigheten litt. Freseren kan dessuten kjøres i revers.

Husqvarna ST 224 er en kraftfull snøfreser som passer for deg som vil ha en kvalitetsmaskin som håndterer både dype driver av nysnø og kompakt skare. Den er enkel å styre og har gode funksjoner.

  • Høy konstruksjonskvalitet
  • Kan styres med én hånd
  • Mange brukervennlige funksjoner

  • Dyr med tanke på motorkraft

Finn priser på Prisguiden


AL-KO 620E II – beste billige snøfreser

Type: Totrinnsfreser, bensin Passer for: Stor tomt, normale forhold Sylindervolym: 212 cm³ Arbeidsbredde: 62 cm Tank: Mangler info Lykt: Ja

Sammenlagt 4

Snøfreseren AL-KO 620E II i rød farge står på et snødekt underlag foran et hus i skogen

Hvis du har mulighet til å oppbevare snøfreseren under tak når du ikke bruker den, er AL-KO 620E II et godt kjøp. Med denne snøfreseren har man satset på kraft. Den håndterer mange forskjellige snøforhold til å være en såpass billig maskin. Den klarer for eksempel drøyt to desimeter fuktig snø, noe som er en utfordring for mange andre modeller – særlig i denne prisklassen. Dessuten er den sterk nok til å slynge snøen 10–15 meter avgårde.

Manualen er ikke av den tydelige sorten, og det tar nesten to timer å montere denne snøfreseren. Her er det store muligheter for forbedring.

AL-KO 620E II er rik på funksjoner, med blant annet belysning og varme i håndtakene. På papiret minner den en hel del om for eksempel ST 224. Men det merkes at konstruksjonskvaliteten er svakere. Alt er litt spinklere, freseren lager mye lyd og den kjennes ikke like solid. Men hvis du oppbevarer den under tak og tar vare på den, er dette en god maskin. Vi har hatt vårt testeksemplar i flere sesonger uten at det har oppstått problemer, annet enn at overflaten er bleknet og at det kreves litt flere startforsøk for å få den i gang.

  • Sterk motor
  • Moderat hastighet
  • Mange funksjoner

  • Spinkel konstruksjon
  • Tidkrevende montering

Finn priser på Prisguiden


Stiga ST 8051 – beste batteridrevne snøfreser

Type: Ettrinnsfreser, batteri Passer for: Liten tomt, enkle forhold Arbeidsbredde: 51 cm Lykt: Ja Vekt: 21 kg

3.5

En gul Stiga ST 8051 mot hvit bakgrunn

Hvis du har mindre flater du skal rydde for snø, er en batteridreven snøfreser et godt alternativ, og Stiga ST 8051 er den beste vi har testet av denne typen. Denne snøfreseren er både sterk og brukervennlig. Fordelen med en batteridreven snøfreser, er at den er stillegående, slipper ikke ut avgasser og veier mindre enn bensindrevne modeller, slik at det er enkelt å flytte den inn i boden etter endt økt.

Snøfreseren ST 8051 er nok skapt for mindre eiendommer, men den har en klar fordel i å både være sterk og rask. Den tygger unna ganske mye snø med ett sveip, slik at det går kjapt å rydde oppkjørselen for snø. Ytelsesmessig klarer den rundt fem cm. fuktig snø uten å slite og drøye to desimeter puddersnø. Dessverre kan ikke slepeskoene justeres. Snøen slynges omtrent fem meter avgårde.

Svakheten ligger først og fremst i batteritiden, som gjør at denne snøfreseren bare klarer drøyt 100 kvadratmeters areal på én opplading. Men hvis du har to batterier å veksle mellom, holder den godt til både oppkjørsel, gangstier og gressmatte, også for deg med litt større eiendom. Du kan dessuten dele batterier med andre hagemaskiner fra Stiga i samme effektklasse.

Stiga ST 8051 er et godt kjøp for deg med litt mindre areal å rydde for snø. Den er dessuten plassbesparende og enkel å løfte ut mellom freserundene.

  • Tidseffektiv snøfresing
  • Lett å løfte inn og ut av boden
  • Enkel styring

  • Ganske kort batteritid
  • Ikke veldig hardfør

Finn priser på Prisguiden


Toro SnowMax 724 QXE CE – god snøfreser til stor tomt

Type: Totrinnsfreser, bensin Passer for: Stor tomt, krevende forhold Sylindervolym: 212 cm³ Arbeidsbredde: 61 cm Tank: 2,2 l Lykt: Ja

3.5

Toro SnowMax 724 QXE CE mot hvit bakgrunn

SnowMax 724 QXE CE er en totrinnsfreser med sterk motor og lettjustert ukast. Den håndterer tykke fonner med puddersnø og har heller ingen problemer med et par desimeter fuktig snø. Det som begrenser den noe er at bensintanken er litt liten, slik at den ikke er like utholdende som testvinneren. På den andre siden er det enkelt å fylle opp tanken igjen.

Vi opplever denne snøfreseren som ganske hardfør. Skallet har grei tykkelse og den avgir ingen merkelige lyder. Alle delene sitter som de skal og den forflytter seg i et godt tempo. Spakestyringen er imidlertid litt klønete. Den sitter sentralt, og bruken er ikke like bekvem som når spaken sitter på siden. Men når du først blir vant til styringen, går det greit på manøvrere SnowMax over store flater.

SnowMax 724 QXE CE er en snøfreser som passer for deg med en ganske stor tomt. Der kan du utnytte hastigheten og virkelig få det beste ut av ytelsen.

  • Sterk
  • Enkel å justere

  • Bruker mye bensin
  • Litt få funksjoner
  • En viss læringskurve når det gjelder styringen

Finn priser på Prisguiden


AL-KO ST 4048 Li – beste snøfreser til liten tomt

Type: Ettrinnsfreser, batteri Passer for: Liten tomt, enkle forhold Arbeidsbredde: 48 cm Lykt: Ja Vekt: 13,5 kg (uten batteri)

3

Snøfreseren AL-KO ST 4048 Li står i snøen med trekledd landskap i bakgrunnen

Er du ute etter en lett, liten og smidig snøfreser for å rydde en mindre oppkjørsel og kanskje noen stier i hagen for snø, er AL-KO ST 4048 Li et godt kjøp. Denne snøfreseren er batteridreven og rydder drøyt 150 kvadratmeter på én opplading.

Prisen er veldig innbydende for en batterimodell, nesten på samme nivå som en elektrisk snøfreser med kabel. Den har god ytelse til å være så liten og enkel, men du må bruke den når snøen nettopp har falt. Du kan ikke vente til det ligger mer enn én desimeter snø, da vil du bruke opp batteriet utrolig fort.

AL-KO ST 4048 Li passer for deg som vil ha en billig snøfreser som enkelt kan stues bort i garasjen eller boden – deg som freser bort snøen med én gang snøen har falt og ikke venter til det ligger i store fonner eller fryser på.

  • Lett å oppbevare
  • Ganske god batteritid

  • Ikke veldig sterk
  • Middelmådig konstruert

Finn priser på Prisguiden


Sammenligningstabell

BildeModellVår ratingTypeSylinder-volumArbeids-breddeTankLykt
Husqvarna ST 224Husqvarna ST 224Rating 4.0Bensin, to trinn212 cm³61 cm2,7 lJa
Snøfreseren AL-KO 620E II i rød farge står på et snødekt underlag foran et hus i skogenAL-KO 620E IIRating 4.0Bensin, to trinn212 cm³62 cmJa
En gul Stiga ST 8051 mot hvit bakgrunnStiga ST 8051Rating 3.5Bensin, ett trinn51 cmJa
Toro SnowMax 724 QXE CE mot hvit bakgrunnToro SnowMax 724 QXE CERating 3.5Bensin, to trinn212 cm³61 cm2,2 lJa
Snøfreseren AL-KO ST 4048 Li står i snøen med trekledd landskap i bakgrunnenAL-KO ST 4048 LiRating 3.0Batteri, ett trinn48 cmJa

Vanlige spørsmål om snøfresere

Bør man kjøpe batteridrevet snøfreser eller bensindrevet snøfreser?

I det siste har batteridrevne snøfresere blitt vedig gode på ytelse og batteritid, men de koster ganske mye mer enn sine bensindrevne søsken. Bor du i deler av landet med normale snømengder, kan en batteridreven snøfreser være et godt alternativ: Den er lettere, forurenser ikke og bråker mindre. Om du derimot må håndtere store mengder snø hele vinteren, bør du nok gå for en bensindreven modell. Noen ganger må man rett og slett går for mest muskler for pengene.

Hva betyr ett-trinn, totrinn og tretrinns snøfreser?

En ett-trinns snøfreser bearbeider ikke snøen før den føres bort. Slike snøfresere er ikke like sterke, men fungerer fint på mindre snømengder. En totrinns snøfreser bearbeider snøen før utkast, dermed kan den håndtere tung snø i store mengder uten at motoren svikter. En tretrinns snøfreser er ekstremvarianten som nærmest er ustoppelig. Disse snøfreserne er for mer profesjonell bruk, de koster mye og er laget for å håndtere mer snø enn de fleste har behov for.

Artikler om snøfresere

Ekstern artikkel: Slik vedlikeholder du snøfreseren (Huseierne)

Ekstern artikkel: Få vekk snøen fort med snøfreser (Vi i villa)

Andre snøfresere fra forhandlerne

Toppliste motorsager

Les vår test av gressklippere

Les vår test av høytrykkspylere


Guider
En kvinne som høster reddiker i kjøkkenhagen

Hva kan du så og dyrke i juli og august? Slik skaper du en grønn oase i kjøkkenhagen til langt utpå høsten!

Guider
Dyrk selv: En kvinne jobber i hagen

Dyrk selv – slik kommer du i gang

Guider
En grønn hage med gress og blomster sett ovenfra

Ord og uttrykk for hage og verktøy

Topplister
Beste skrutrekker: En mann bruker en elektrisk skrutrekker

Skrutrekkere best i test: 5 beste skrutrekkere vi testet