Gressklipper test: De beste gressklipperne

Elina Blom

Er du ute etter den aller beste gressklipperen? Vår gressklipper test gir deg svaret. Vi tester gressklipperne grundig og her lister vi opp de aller beste modellene vi har hatt inne til testing.

Stihl RMA 443 PV – best i test gressklipper

Type: Batterigressklipper Klippebredde: 41 cm Håndtering av klippet gress: 55 l beholder Trekkraft: Ja Klippehøyde: Sentral justering, 25-75 mm

4.5

Stihl RMA 443 PV. Foto: Stihl

Er du på jakt etter en lett og samtidig sterk gressklipper som du enkelt kan justere klippehøyden på, og som orker å klippe en normalt stor gressplen, er Stihl RMA 443 PV et meget godt kjøp. Denne batteridrevne gressklipperen har seriekoblede batterihus. Det innebærer at du kan ha i to batterier samtidig, slik at når det ene begynner å gå tomt, tar det andre batteriet automatisk over. Dermed kan du klippe gressplener med en størrelse på opptil 1000 kvadratmeter.

Foruten å håndtere relativt store gressplener, har den også den fordelen at den er meget brukervennlig. Den har dessuten trekkraft, noe som langtfra er en selvfølge i batterisegmentet. Her kan du velge mellom seks forskjellige hastigheter. Fordelen med trekkraft er at du som har en kupert eller hellende gressplen slipper å skyve klippere fremover, ettersom den trekker selv.

Stihl RMA 443 PV holder gressplenen din velfrisert, er enkel å manøvrere og har god batteritid.

 • Klipper ganske store gressplener
 • Smidig justering av klippehøyde
 • Ganske god fremdrift
 • Ganske sterk

 • Dyre batterier

AL-KO Easy 5.10 SP-S – beste billige gressklipper

Type: Bensingressklipper Klippebredde: 51 cm Håndtering av klippet gress: 55 l beholder Trekkraft: Ja Klippehøyde: Sentral justering, 25-75 mm

3.5

Gressklipperen AL-KO Easy 5.10 SP-S mot hvit bakgrunn

Er du ute etter en gressklipper som klipper store flater raskt, og dessuten til en ganske rimelig penge, er AL-KO Easy 5.10 SP-S et godt kjøp. Denne bensindrevne gressklipperen har en solid klippebredde og kraftig motor, noe som gjør at den klipper store flater på kort tid, selv om du har latt gresset vokse litt. Det merkes imidlertid at AL-KO har spart litt på kvaliteten her. Klipperens bestanddeler er ikke spesielt hardføre. Den har tynne plater, og hele gressklipperen vibrerer kraftig når du klipper.

Denne gressklipperen leveres med både oppsamler og mulching, slik at du kan velge mellom å samle opp gresset eller la det finklippes og bli til næring for gressplenen. Ettersom den har trekkraft er det heller ikke noe problem på klippe hellende gresspleneer. Selv i ganske bratt helling driver den godt fremover. Det hoper seg imidlertid opp en del gress i den, så det kan være lurt å ha vannslangen i beredskap, slik at du kan rengjøre den på undersiden. Da får du ikke problemer med trekkraften eller med sluring.

AL-KO Easy 5.10 SP-S er en billig gressklipper som egner seg godt for deg som har ganske stor gressplen, og som vil ha mye kraft og god funksjonalitet for pengene. Og har mulighet til å oppbevare gressklipperen under tak mellom klippeøktene.

 • Sterk
 • God fremdrift

 • Kraftig vibrasjon i håndtaket
 • Lav konstruksjonskvalitet
annonse
AL-KO Easy 5.10 SP-S

Stiga Combi 748 SQ AE – beste batteridrevet gressklipper

Type: Batterigressklipper Klippebredde: 46 cm Håndtering av klippet gress: 60 l beholder Trekkraft: Ja Klippehøyde: Sentral justering, 22-80 mm

4

Hvis du er ute etter en sterk batterigresssklipper som kan håndtere gresset på ulike måter i takt med sesongen, er Stiga Combi 748 SQ AE et godt valg. Dette er en multiklipper, slik at den har oppsamler, mulching og sideutkast. Dessuten gjør den sentrale justeringen av klippehøyden det enkelt å veksle mellom ulike klippehøyder. Dermed får du godt resultat uansett om du regelmessig har holdt høyden lav eller om du har vært bortreist og latt gresset vokse. Hellinger er heller ikke noe problem, ettersom klipperen er selvgående og har godt grep mot gressplenen.

Selv om dette er en batterigressklipper, har den god klippebredde, noe som gjør at klippingen går fort. Batteritiden er dessverre ganske kort. Kjører du klipperen i øko-modus, rekker du å klippe omtrent 600 kvadratmeter. I tettbygde strøk utgjør dette imidlertid en ganske normal gressplen, så vi får gi den godkjent for dette.

Stiga Combi 748 SQ AE er et utmerket kjøp for deg som har en normalt stor gressplen og som allerede har andre batteridrevne produkter fra Stiga, ettersom du kan benytte de samme batteriene i dem. Denne modellen er sterk, pålitelig og enkel å bruke.

 • Enkel justering av klippehøyde
 • Mange funksjoner
 • Ganske sterk
 • Stor oppsamler

 • Batteritiden kunne ha vært lengre
annonse
Stiga gressklippere – alle modeller
Stiga gressklippere – alle modeller
Stiga gressklippere – alle modeller

Stihl RM 448 TC – beste bensindrevet gressklipper

Type: Bensingressklipper Klippebredde: 46 cm Håndtering av klippet gress: 55 l beholder Trekkraft: Ja Klippehøyde: 25-75 mm

4

Stihl RM 448 TC. Foto: Stihl

Stihl RM 448 TC er en kraftig bensingressklipper med godkjent klippebredde og ganske stor oppsamler. Den trekker seg selv fremover, så hvis du har ujevn eller hellende hage, trenger du ikke bruke krefter på å dytte gressklipperen. Dessverre har den bare én hastighet, men den passer heldigvis for en stor målgruppe.

Til å være en bensinklipper er denne modellen ganske stillegående. Den har dessuten et behagelig håndtak og små vibrasjoner, noe som gjør den bekvem å bruke. En ulempe er at den mangler mulching, slik at du må benytte deg av sideutkast eller beholder.

Stihl RM 448 TC er et godt kjøp for deg som er på jakt etter en kraftig gressklipper i bensinklassen. Dette er en modell som både er brukervennlig og lett, og som gir en flott klipp.

 • Tar seg fram overalt
 • Lett å løfte inn i boden
 • Kraftig

 • Føles ikke like hardfør som mange av konkurrentene
 • Ikke mulching


Bosch Rotak 32 plenklipper – beste elektriske gressklipper

Type: Elektrisk gresskipper Klippebredde: 32 cm Håndtering av klippet gress: 31 l beholder Trekkraft: Nei Klippehøyde: 3 punkter, 20-60 mm

3.5

Har du en liten plen og er ute etter mye kraft i en kompakt størrelse, er Bosch Rotak 32 et meget godt kjøp. Dette er en elektrisk gressklipper, noe som betyr at den kobles til med kabel. Fordelen med denne produktkategorien er at du aldri trenger å tenke på å lade opp batterier eller kjøpe bensin. Så lenge det er strøm i uttaket, klipper den. Ulempen er naturligvis at du begrenses av lengden på kabelen og at kabelen kan være litt i veien. Om du derimot hvis du har en liten gressplen og synes det går helt greit med disse begrensningene, er dette en meget god gressklipper.

Rotak 32 har for eksempel svært lav vekt, noe som gjør det lett å skyve den fremover, selv om den ikke trekker selv. Det avklippede gresset havner i den 31 liter store beholderen som det er enkelt å tømme og holde ren. Kraften i motoren er mer enn tilstrekkelig til at du kan klippe gresset ukentlig i den verste vekstsesongen. Resultatet blir en flott klipp.

Bosch oppgir selv av denne gressklipperen egner seg til små og mellomstore plener. Våre egne tester viser at den først og fremst passer til gressplener på inntil 250 kvadratmeter – men der fungerer den til gjengjeld svært godt.

 • Flott klipperesultat
 • Veldig lettkjørt
 • Veier veldig lite

 • Litt kort kabeL
annonse
Bosch ELEKTRISK GRENSKLIPPER ROTAK 32 1200W
Bosch ELEKTRISK GRENSKLIPPER ROTAK 32 1200W
Gressklipper Bosch Rotak 32 1200W
Bosch Elektrisk gressklipper Rotak 32
BOSCH DIY Rotak 32

Andre artikler om plenen

Les vår guide over beste sitteklippere

Les vår guide over beste gresstrimmere

Ekstern artikkel hos Felleskjøpet: Slik vedlikeholder du gressklipperen

Andre gressklippere fra forhandlerne

annonse
Gressklippere
Gressklippere
annonse
Alt til plenen
Gressklippere
annonse
Gressklippere
Gressklippere
Gressklippere
Gressklippere
Gressklippere

Guider
En spade og en rake

Hageutstyr på nett: Hage og verktøys utvalgte forhandlere

Guider
Hage om våren med gule påskeliljer i blomsterbed

Vårklar hage? 7 trinn til fin hage

Guider
Kompost för trädgårdsavfall

Kompost i hagen: Slik bygger du kompostbinge. Hva kan komposteres? (2023)

Topplister
En hekkesaks klipper en hekk

Hekksaks best i test