Best i test høytrykkspyler: Favorittene fra vår høytrykkspyler-test

Elina Blom

Vi har kåret best i test høytrykkspyler og lister her opp våre favorittmodeller. Vår høytrykkspyler-test har inkludert de fleste kjente merker og modeller, men vi har fokusert på de absolutt beste. Vi har testet høytrykkspylerne på ulike overflater med varierte utfordringer. Etter en grundig gjennomgang har vi kommet frem til disse best i test høytrykkspylerne.


Ava Master P60best i test høytrykkspyler

Maksimalt trykk: 145 bar Vannflyt: 500 l/h Maksimal vanntemperatur: 40 grader Effekt: 2,1 W Slange: 8 m, stålforsterket

4.5

Ava Master P60 bringer nytenking til markedet for høytrykkspylere gjennom en brukervennlig konstruksjon og sitt velfungerende skumsystem. Tanken er altså at du skal kunne skumvaske alt fra huset og terrassen til bilen. I begynnelsen var vi litt skeptiske, men vi innså fort hvor utrolig effektiv denne metoden var, uten at det på noen måte ble krevende for brukeren. Alt blir skinnende rent uten at du må bruke et kraftig trykk som ellers kunne ha skadet overflaten.

Avas skummende fremgangsmåte er overhodet ikke den samme som når man benytter rengjøringsmiddel i en mer tradisjonell høytrykksvask. Her skummer og vasker maskinen samtidig. Den både rengjør fort og gir utmerkede resultater, og det til en billig penge.

Den leveres dessuten med smart tilbehør. P60 Master er litt billigere enn søskenmodellen P60 Evolution, og har ikke en like god beholder eller løsning for strømkabelen, men Master oppleves å gi mer for pengene og står derfor som testvinner.

 • Skinnende rent resultat uten slitasje
 • Brukervennlig design
 • Mye tilbehør

 • Ikke et godt feste for strømkabelen
 • Beholderen for munnstykkene kunne ha vært bedre
annonse
AVA Master P60 Large bundle (2021)
AVA Master P60 Large + Giga Bundle

Ava Smart P50 – beste billige høytrykkspyler

Maksimalt trykk: 160 bar Vannflyt: 420 l/h Maksimal vanntemperatur: 40 grader Effekt: 1,8 W Slange: 6 m, stålforsterket

4

Ava Smart P50 er en ganske billig høytrykkspyler med tanke på hvor velutstyrt den er. Her får du en høytrykkspyler med ganske kort, men likevel veldig manøvrerbar slange som beveger seg med deg. Slangen er stålforsterket. Spyleren har godt trykk og en velutført konstruksjon med for eksempel metallpumpe.

Vi liker også at du kan dobbelttrykke på håndtaket for å justere trykket opp eller ned. Vi setter også pris på at det følger med en god porsjon tilbehør. Her får du blant annet munnstykker til vask av bilen og terrassevask.

Du får ikke det samme trykket som med Master P60, men med skumvasken til grunn, holder denne høytrykkspyleren i massevis til dagligdagse oppgaver.

Ava Smart P50 er en prisgunstig høytrykkspyler med en kompakt utforming og gode rengjøringsresultater.

 • Skinnende rent resultat
 • Bevegelig slange som følger dine bevegelser
 • Justerbart trykk med pistolhåndtaket
 • Kompakt størrelse

 • Klarer ikke mer krevende oppgaver
 • Litt kort slange
annonse
AVA Smart P50 Large Bundle

Kärcher K7 Premium Power – beste førsteklasses modell

Maksimalt trykk: 180 bar Vannflyt: 600 l/h Maksimal vanntemperatur: 60 grader Effekt: 3 W Slange: 10 m, stålforsterket

4.5

Kärcher K7 Premium Power er en kraftig høytrykkspyler som er brukervennlig og gjennomtenkt. Kärcher har lenge gjort ting på sin måte i høytrykksegmentet, med et vridbart munnstykke med 3-i-1-funksjon og et display som viser trykket. Det var først da Ava kom på markedet at de ikke lenger hadde en unik tilnærming. Men Kärcher står fortsatt sterkt i denne konkurransen.

K7 er en høytrykkspyler for deg med litt større krav. Trykkmessig er den enormt kraftig, men uten at dette merkes på motstanden i munnstykket. Det sistnevnte kan faktisk være litt uheldig, ettersom man fort tar kraftigere i enn nødvendig, og dermed risikerer å skade overflater. Men når du først lærer deg styrken å kjenne, kan du bruke et middels trykk og ikke bli sliten av lange vaskeøkter.

En annen fordel med Kärchers høytrykkspyler er at den har tre munnstykker i ett. Dermed er det færre munnstykker å holde orden på, og de du trenger som standard er bygget inn i samme pistol. Dermed er det ikke like lett å rote bort noe, og du må gjøre færre bytter.

Enda et stort pluss med K7 Premium Power er munnstykket for terrassevask. Det gir en stråle som kan slås av og på. For en vanlig huseier som gjerne vil ha det høye maksimale trykket til en proffmaskin og den brede funksjonaliteten man ofte finner hos de litt rimeligere modellene, er K7 et suverent valg.

 • Håndterer inngrodd skitt
 • Smidig 3-i-1-munnstykke
 • Veldig bra terrassevask

 • Kan skade følsomme overflater hvis du ikke er forsiktig
annonse
Karcher High Pressure Washer K 7 Premium Sc Flex
Kärcher K 7 Premium Smart Control
Kärcher K 7 Premium Smart Control Home
Kärcher K 7 Premium Full Control Plus
Kärcher Høytrykksspyler K 7 Premium Power
Kärcher Høytrykksspyler K 7 Premium Power Control Home
KÄRCHER Home & Garden K7 Premium Smart Control Flex

Husqvarna PW 480 – best rekkevidde

Maksimalt trykk: 180 bar Vannflyt: 540-610 l/h Maksimal vanntemperatur: 60 grader Effekt: 2,9 W Slange: 13 m, stålforsterket

4

Husqvarna PW 480. Foto Husqvarna

Husqvarna PW 480 er en høytrykkspyler med høyt vanntrykk og lang slange. Slangen er på hele 13 meter, noe som er et par meter over snittet i denne prisklassen. Det er også her Husqvarnas høytrykkspyler utmerker seg mest.

En annen fordel med denne høytrykkspyleren er at makstemperaturen på innkommende vann er 60 grader, mot standarden på 40. Det øker effektiviteten ved kraftigere rengjøring.

Maksimalt trykk er på 180 bar, noe som er normalt til denne prisen. Det er imidlertid høyere enn på standardmodeller for husholdninger, som ligger rundt 130–140 bar. Dermed kan du effektivt fjerne inngrodd skitt fra for eksempel et båtskrog eller en traktor.

På maskinskroget finner du en vrider for trykkregulering. Den gjør at du raskt og enkelt kan justere ned trykket når du skal rengjøre sårbare overflater. Dessverre finnes det ikke noe display eller lignende som angir trykket, og hva som er minimumsnivået. Man må rett og slett lære seg maskinen over tid. Trykkreguleringen justerer også vannflyten.

Husqvarna PW 480 passer for deg som er på jakt etter en høytrykkspyler med ordentlig lang og bøyelig slange, slik at du kommer deg rundt store objekter og maskiner uten å måtte flytte på selve høytrykkspyleren.

 • Usedvanlig lang slange
 • Svært god ytelse
 • Tåler høy vanntemperatur
 • Trykket kan stilles inn på selve maskinen

 • Dyr med tanke på innovasjonsgrad og tilbehør
annonse
Høytrykksvask Husqvarna PW 480

Vanlige spørsmål om høytrykkspylere

Hva er det som skiller ulike høytrykkspylere fra hverandre?

Mange høytrykkspylere er veldig like, faktisk produseres veldig mange på samme fabrikk selv om det er forskjellige varemerker. Det som skiller dem fra hverandre er spesifikasjonene. De viktigste punktene er arbeidstrykk, vannflyt og slangelengde. En høytrykkspyler bør ha en god kombinasjon av disse elementene, slik at den klarer den jobben du skal bruke den til. Slangelengden varierer fra omtrent 6 meter opp til 12-13 meter avhengig av modell.

Vanntemperatur er også greit å huske på. Standardmodeller klarer som regel 40 grader, mens profesjonelle modeller håndterer 60 grader – som er bra for virkelig skitne overflater, olje og andre tøffe utfordringer.

Hvor kraftig høytrykkspyler trenger man?

Om du bare skal vaske sykkelen eller spyle av utemøblene trenger du ikke mye kraft. Da holder det med en høytrykkspyler på rundt 130 bar. Eller en bøtte vann og en klut, for å være helt ærlig. Om du skal rengjøre heller eller annen stein, bør du gå for en modell med 140-160 bar. Hvis du trenger en profesjonell høytrykkspyler for de virkelig krevende jobbene, bør du gå for modeller som kan vaske med varmt vann og har kraft fra 170 bar og oppover.

Hva slags tilbehør finnes til høytrykkspylere?

For å få enda mer ut av høytrykksvasken kan du investere i tilleggsutstyr. Vanligvis følger det med noe tilbehør når du kjøper en høytrykkspyler, slik som skumsprøyte, renseutstyr og et par munnstykker. Tilgjengelig ekstrautstyr varierer mellom merkene, men stort sett vil følgende kunne anskaffes til de fleste modeller:

 • Terrassevasker – En terrassevasker brukes for å skrubbe og skylle ren balkong, terrasse og andre uteplasser. Dette følger noen ganger med om man kjøper høytrykkspyler i system- eller sett-pakker. Hvis ikke, kan man kjøpe det separat.
annonse
Terrassevasker
Terrassevasker
annonse
Terrassevasker
Terrassevasker
annonse
Terrassevasker
Terrassevasker
Terrassevasker
 • Bilvask / vaskebørste – Dette er en vaskebørste med finere kost som passer for lakkerte overflater. Ofte kommer dette i pakkeløsninger med flere munnstykker og nal for bilrutene.
annonse
Bilvaskesett
Bilvasksett
 • Vinklet spylerør – For effektiv rengjøring av steder det er vanskelig å komme til, er et vinklet spylerør virkelig nyttig.
annonse
Vinklet spylerør
Spylerør
Spylerør
 • Sugeslange – Om du ikke har en vannkran i nærheten kan du kjøpe en sugeslange. Med den kan du hente vann fra omtrent hvilken som helst kilde. Slangene har som regel et innebygd filter for å rense bort urenheter fra vannet du bruker.
annonse
Sugeslange
Sugeslange
annonse
Sugeslange
Sugeslange
annonse
Sugeslange
Sugeslange
 • Vaskemiddel – Det er alltid en fordel å bruke et godt vaskemiddel når du skal rengjøre bilen eller andre gjenstander. Da får du et bedre resultat og du trenger ikke vaske med så høyt trykk (som dermed er mer skånsomt). Det finnes også egne produkter spesielt egnet til rengjøring av overflater av stein.
annonse
Rengjøringsmiddel glass
Vaskemiddel
Vaskemiddel
Sandvaskemiddel
 • Tilbehør for takrenner, rør og avløp – Noen produsenter har hele sett med tilbehør for effektiv rengjøring av takrenner og rør.
annonse
Avløpsrenser
Avløpsrenser
Rørrengjøringssett

Flere artikler om høytrykkspylere

Ekstern artikkel: Dette du må vite om høytrykkspylere (Jernia)

Ekstern artikkel: Fasadevask (Nordbohus) – bruk av høytrykkspyler på hus

Andre høytrykkspylere fra forhandlerne

annonse
Høytrykkspylere
Høytrykkspylere
annonse
Høytrykkspylere
Høytrykkspylere
annonse
Høytrykkspylere
Høytrykkspylere
Høytrykkspylere
Høytrykkspylere

Les vår test av motorsager

Les vår test av gressklippere


Guider
En spade og en rake

Hageutstyr på nett: Hage og verktøys utvalgte forhandlere

Guider
Hage om våren med gule påskeliljer i blomsterbed

Vårklar hage? 7 trinn til fin hage

Guider
Kompost för trädgårdsavfall

Kompost i hagen: Slik bygger du kompostbinge. Hva kan komposteres? (2023)

Topplister
En hekkesaks klipper en hekk

Hekksaks best i test