Skrutrekkere best i test: 5 beste skrutrekkere vi testet

Daniel Hessel

En skrutrekker er et av de viktigste verktøyene å ha hjemme. De kan brukes til alt fra enkel møbelmontering til mer krevende byggeprosjekter. Det er et stort utvalg skrutrekkere å velge mellom, fra enkle budsjettmodeller til kraftige premiumprodukter. Skal du bare ha noe enkelt til for eksempel møbelmontering, er det unødvendig å bruke flere tusen på en kraftig variant ment for byggeprosjekter. Uansett hvilke prosjekter du har på gang, er det viktig å vurdere faktorer som kraft, stabilitet, batteri, ergonomi, gir og mer.

Vi har testet fem ulike modeller i ulike prisklasser, for å gjøre det enklere for deg å velge riktig. I våre tester av skrutrekkere fokuserer vi på flere nøkkelfaktorer som hastighet, batterilevetid og tilbehør som følger med hver modell. Ting som brukervennlighet, som hvor godt vekten er fordelt mellom håndtak og motor og hvor enkelt det er å bytte mellom ulike skrubits og innstillinger, er også viktig.

Les videre for å se vår nåværende toppliste over de beste skrutrekkerne.

Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap – beste skrutrekker

Sammenlagt 4.5

Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap

Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap

Spesifikasjoner

Batteri

18 V

Vekt

1,4 kg

Lys

Ja

Gir

2

Chuck

Utbyttbar

Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap er en gjennomtenkt og smidig skrutrekker med mange ulike funksjoner. Den er et utmerket alternativ for huseiere som vil bruke skrutrekkeren til både montering av møbler og bygge ut verandaen. En veldig nyttig egenskap er at du kan bytte ut chucken og dermed endre funksjonalitet med det samme. Du kan bytte mellom bor, bits og vinkelborchuck.

Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap fungerer for både høyre- og venstrehendte, og har en bryter for rotasjonsendring som er veldig lett å bruke.

Lydnivået er akseptabelt og vekten er velbalansert. Konstruksjonen er gjennomtenkt og skrutrekkeren er lett å håndtere. En ulempe er at det ikke er en veldig sterk skrutrekker. Dette er kun et problem om du vil bruke den profesjonelt, for hjemmesnekring fungerer den mer enn godt nok.

Totalt sett er dette vår utvalgte beste skrutrekker.

 • Mange funksjoner
 • Brukervennlig og letthåndterlig

 • Ikke den sterkeste

Einhell TE-CD 18/2 Li Kit – beste budsjettvalg

Sammenlagt 3.5

Einhell TE-CD 18/2 Li Kit

Einhell TE-CD 18/2 Li Kit

Spesifikasjoner

Batteri

18 V Li-lon

Lys

Ja

Gir

2

Chuck

10 mm

Einhell TE-CD 18/2 Li Kit er en borskrutrekker i budsjettklassen. Den er batteridrevet og har lang batteritid. Einhell TE-CD 18/2 Li Kit takler overraskende mange arbeidsoppgaver til å være såpass billig.

Den er sterk og skrur raskt. Borskrutrekkeren er derimot noe treg når det gjelder å skru ut skruene, det går merkbart langsommere. Om du bruker maskinen til boring i tykt materiale merker du også at dette ikke er et instrument i toppklassen.

Det følger med en belteklips slik at du enkelt kan henge skrutrekkeren på hofta om du ikke trenger den. Einhell TE-CD 18/2 Li Kit er kompakt og veier relativt lite. Dermed er den fin å bruke i trange områder, som blant annet i skap eller mellom møbler. Den har også en LED-lampe som hjelper deg med å se hva du gjør.

 • Kompakt og lett
 • Billig

 • Skruuttrekk går tregt

Dewalt DCD791 – beste high end modell

Sammenlagt 4

Dewalt DCD791

Dewalt DCD791

Spesifikasjoner

Batteri

18 V Li-lon

Vekt

1,2 kg

Lys

Ja (tre nivåer)

Gir

2

Chuck

1,5–13 mm

Om du kjøper en Dewalt DCD791 får du en virkelig kraftig og velbygd skrutrekker. Til tross for sin kompakte størrelse får du mye kraft. Den tar seg enkelt gjennom både harde og seige treslag. Den er behagelig å holde og har en balansert vekt. Er det mørkt kan du bruke LED-lysets tre nivåer, der det sterkeste nivået lyser opp veldig bra.

Batteriet varer lenge, men om det går tomt kan du enkelt bytte til det andre medfølgende batteriet eller bruke laderen som også følger med. En ulempe med Dewalt DCD791 er at girbryteren som befinner seg på skrutrekkerens overside er noe treg. I tillegg vil viften blåse støv rett i ansiktet ditt om du står for nærme skrutrekkeren. Det kan være litt irriterende.

 • Kompakt og sterk
 • Mange funksjoner

 • Viftens kraft og retning
 • Treg bryter

Ryobi RDD18C – rimelig alternativ

Sammenlagt 4

Ryobi RDD18C

Ryobi RDD18C

Spesifikasjoner

Batteri

18 V

Vekt

1,7 kg (inkl. Batteri)

Lys

Ja

Gir

2

Chuck

13 mm

Ryobi RDD18C er en smidig skrutrekker med et kompakt hode. Den er relativt kraftig og håndterer hardt materiale, slik som for eksempel eik. Chucken ser ut som metall, men er egentlig av hardplast, noe som føles som en litt billig løsning. Dette påvirker imidlertid ikke brukeropplevelsen og bortsett fra den detaljen er konstruksjonskvaliteten god.

Batteritiden varer i omtrent 1,5 timer uten belastning. Det finnes også en batteriindikator, men dessverre sitter den foran på skrutrekkeren. Dermed må du stoppe arbeidet og vri på hele maskinen for å se batteristatusen.

Ryobi RDD18C har en bra LED-lampe som er veldig god i trange og mørke omgivelser.

 • Smidig og kompakt
 • Stor chuck

 • Ingen bitsholder eller belteklips
 • Batteriindikatoren står feil vei

Bosch GSR 12V-15 (2×2,0Ah) – beste lille skrutrekker

Sammenlagt 4

Batteri
12V
Vekt
0,95 kg (med batteri)
Belysning
Nei
Gir
2 st
Chuck
10 mm

Er du ute etter en relativt liten og fleksibel skrutrekker som likevel får jobben gjort, er Bosch GSR 12V-15 et godt alternativ. Det er ikke den minste skrutrekkeren på markedet, men liten nok til å få tilgang til der større maskiner har problemer. Samtidig krever det igjen mye kraft og utholdenhet.

Lett og kompakt
Den kompakte størrelsen gjør det som sagt lettere tilgjengelig dersom man for eksempel skal skru inni et skap eller lignende. Samtidig er det uventet mye kraft i den lille krabaten, noe som gjør at den ikke spenner seg selv når det er en større jobb for hånden. Batterilevetiden er også veldig god størrelsen tatt i betraktning. Samtidig er det veldig vanlig å finne Bosch GSR 12V-15 i en pakke med to batterier, som lar deg raskt bytte og fortsette arbeidet.

Topptung
Samtidig er størrelsen litt av maskinens akilleshæl. Arketypen for skrutrekkere er at batteriet er plassert i bunnen av håndtaket, noe som gir en god vektfordeling. For å holde størrelsen nede, sitter batteriet i Bosch GSR 12V-15 derimot oppå selve enheten. Dette gjør maskinen ganske topptung, noe som kjennes i håndleddene om man har mange hull å bore eller mange skruer som skal strammes.

Til tross for dette er Bosch GSR 12V-15 en skikkelig fin maskin som tjener mye på det fleksible formatet i kombinasjon med velmålt kraft.

Sammenligningstabell

BildeModellVår ratingBatteriVektLysGirChuck
Bosch Advanced Impact 18 QuicksnapBosch Advanced Impact 18 QuicksnapRating 4.518 V1,4 kgJa2Utbyttbar
Einhell TE-CD 18/2 Li KitEinhell TE-CD 18/2 Li KitRating 3.518 V Li-lonJa210 mm
Dewalt DCD791Dewalt DCD791Rating 4.018 V Li-lon1,2 kgJa (tre nivåer)21,5–13 mm
Ryobi RDD18CRyobi RDD18CRating 4.018 V1,7 kgJa213 mm
Bosch GSR 12V-15 (2×2,0Ah)Rating 4.012 V0,95 kg (med batteri)Nei210 mm

Flere skrutrekkere

Andre artikler

Beste motorsag

Toppliste høytrykkspylere

Test av gresstrimmere

Beste hekksaks

Guider
En kvinne som høster reddiker i kjøkkenhagen

Hva kan du så og dyrke i juli og august? Slik skaper du en grønn oase i kjøkkenhagen til langt utpå høsten!

Guider
Dyrk selv: En kvinne jobber i hagen

Dyrk selv – slik kommer du i gang

Guider
En grønn hage med gress og blomster sett ovenfra

Ord og uttrykk for hage og verktøy

Topplister
Beste skrutrekker: En mann bruker en elektrisk skrutrekker

Skrutrekkere best i test: 5 beste skrutrekkere vi testet