Toppliste sitteklippere: De beste modellene i vår sitteklipper test

Elina Blom

Er du på jakt etter den beste sitteklipperen? Vi tester sitteklippere grundig og her lister vi opp de beste modellene vi har hatt inne til testing.

Husqvarna Rider 214TC – best i test sitteklipper

Klippeaggregat: Frontmontert Ytelse: 12,8 kW Klippehøyde: 25-75 i 10 trinn Klippbredde: 94 cm Klippemetode: Mulching (bioklipp), bakutkast

4.5

Husqvarna Rider 214TC

Vil du sitte behagelig, ha full kontroll og klippe plenen på så kort tid som mulig, er Husqvarna Rider 214TC et godt og prisgunstig valg. Denne sitteklipperen presterer på topp på alle punkter. Setet er behagelig, rattet responderer godt og den har ypperlig svingradius. Klipperesultatet er virkelig bra.

Sitteklipperen har en klippebredde på nesten én meter, noe som gjør at store flater klippes fort. Det er enkelt å kontrollere hastigheten og du har full kontroll på klippingen. Dessuten har denne frontklipperen ypperlig konstruksjonskvalitet.

Er du ute etter en sitteklipper du kan ha i mange år og som virkelig er en kvalitetsmaskin til en god pris, er Husqvarna Rider 214TC et svært godt valg.

Sterk klippemotor

Lett å betjene

Svært god konstruksjonskvalitet

Behagelig

Dyr

annonse
Computersalg.no – Husqvarna gressklippere
Gardenstore.no – Husqvarna gressklippere

AL-KO Solo T 22-111.7 HDS-A V2 – beste billige sitteklipper

Klippeaggregat: Frontmontert Ytelse: 13 kW Klippehøyde: 30-80 i 6 trinn Klippebredde: 110 cm Klippemetode: Mulching (bioklipp), bakutkast

4.5

Sitteklipperen AL-KO Solo T 22-111.7 HDS-A V2 i rød farge på en gressplen

Hvis du er ute etter en sterk sitteklipper til ganske store flater, og som kan gjøre mer enn å bare klippe gress, burde du ta en titt på AL-KO Solo T 22-111.7 HDS-A V2. Denne sitteklipperen har solid klippebredde, slik at den gjør unna store flater fort. Dessuten, ettersom dette er en traktorklipper, har den også trekkrok, noe som gjør at den også kan løse andre oppgaver på eiendommen.

Den har ikke den samme presisjonen i navigeringen og klippeteknikken som de litt dyrere, frontmonterte sitteklipperne vi har testet, og heller ikke den samme finessen eller den samme høye konstruksjonskvaliteten eller komforten. Dersom du skal klippe gresset på store, åpne flater, spiller ikke det så stor rolle.

AL-KO Solo T 22-111.7 HDS-A V2 er en traktorklipper som egner seg for store, åpne gressplener. Her får du kraft og hurtighet fremfor finesse og perfekt klipperesultat.

Allsidig bruk i hagen

Sterk klippemotor

Klipper store flater fort

 

Krevende å navigere på kompliserte flater

annonse
Computersalg.no – AL-KO sitteklippere
Gardenstore.no – AL-KO gressklippere
Staypro.no – alle AL-KO-modeller

Stihl RT 4097 SX – beste sitteklipper av traktortypen

Klippeaggregat: Frontmontert Ytelse: 12,8 kW Klippehøyde: 25-75 i 10 trinn Klippebredde: 95 cm Klippemetode: Mulching (bioklipp), bakutkast

4.5

Stihl RT 4097 SX

Hvis du har en ganske stor gressmatte, men også vil kunne kjøre jord eller flytte større ting på eiendommen, er Stihl RT 4097 SX en allsidig og velegnet hagetraktor. Den har god drivkraft og er ganske tidseffektiv på plenen.

Her får du fremfor alt veldig god oversikt over gressplenen når du kjører, og du sitter meget behagelig. Det er enkelt å nå alle kontrollene og å forstå dem. Dessuten er vedlikeholdet enkelt. Det er både enkelt å rengjøre aggregatet og selve maskinen, i tillegg til at det er lett å fylle drivstoff.

Har du eng eller andre mer kompliserte flater å klippe, er nok ikke dette en sitteklipper for deg, for der gir den ikke like gode resultater. Om du derimot er ute etter en traktorklipper med solid kvalitet og super ytelse, er Stihl RT 4097 SX et veldig godt kjøp.

Høy konstruksjonskvalitet

Behagelig å sitte på

Enkelt vedlikehold

 

Ikke så kraftig

Husqvarna R 112C – beste lille sitteklipper

Klippeaggregat: Frontmontert Ytelse: 12,8 kW Klippehøyde: 25-70 i 6 trinn Klippebredde: 85 cm Klippemetode: Mulching (bioklipp), sideutkast

4

Husqvarna R 112C

Denne frontmonterte sitteklipperen gir ypperlige klippereslutater. Den kutter ned både lavt og middels høyt gress uten særlige problemer og har sideutkast – slik at du kan følge med i øyekroken om du må kjøre over samme sted på nytt (noe man ofte må når man klipper høyt gress).

Du sitter ikke like godt på denne sitteklipperen som på andre modeller i samme prisklasse. Videre er klippebredden noe begrenset, derfor passer den best til litt mindre gressplener. Uansett snakker vi om gressplener der en sitteklipper er et godt valg, i dette tilfellet om rundt 3000 kvadratmeter.

Fordelen med den litt mindre størrelsen og at aggregatet sitter foran, er at det er enkelt å komme seg tett inntil busker, rabatter og lignende. Maskinen har god svingradius, slik at du har god kontroll over hele maskinen.

Husqvarna R 112C er en liten og smidig sittesklipper med grei konstruksjonskvalitet og flott klipperesultat.

Ypperlig kontroll

Fint klipperesultat

Ikke så høy komfort

annonse
Computersalg.no – Husqvarna gressklippere
Gardenstore.no – Husqvarna gressklippere

Vanlige spørsmål om sitteklippere

Sitteklipper eller robotgressklipper?

Hva bør man velge av sitteklipper og robotgressklipper? Svaret avhenger av hva slags plen du har. Sitteklippere er et glimrende alternativ om du har en veldig stor hage. Prisen er som regel fra 20 000 kroner og maskinen vil holde i mange år med rett vedlikehold. En robotgressklipper for virkelig store hager vil koste omtrent det samme, men levetiden vil ikke være like lang. Samtidig er det jo også et spørsmål om tid og energi. En robot gjør jobben for deg, men en sitteklipper er mye morsommere.

Har du en mindre plen er nok robotogressklippere det beste alternativet, nå er prisene såpass lave at en sitteklipper fort kan føles i overkant dyrt.

Frontklipper eller traktorklipper?

En sitteklipper med frontmontert klippeaggregat gir smidigere tilgang under busker og trange områder. Dette er rendyrkede gressklippere utviklet for å gjøre nettopp denne jobben best mulig. En traktorklipper har fordelen at den kan brukes til andre gjøremål i tillegg, med litt ekstra utstyr får du en multifunksjonell maskin. Traktorene er ofte litt billigere, men du får ikke samme smidighet som hos en frontklipper. Har du en stor, åpen hage vil det ikke spille noen rolle – da er en traktorklipper utmerket.

Tilbehør til sitteklippere

Med litt ekstrautstyr kan du forvandle en sitteklipper til en flerbruksmaskin som hjelper deg med mange oppgaver i hagen.

  • Mulching-sett / mulching-kniv – Om sitteklipperen din ikke mulcher gresset (klipper det så fint at det fungerer som gjødsel for plenen i stedet for at gresset blir liggende i hauger), kan du kjøpe tilbehør som gir klipperen denne funksjonaliteten.
annonse
  • Spredervogn – En vogn som hjelper deg med rask og enkel gjødsling eller såing av nye gressfrø.
annonse
Hagespreder
GROUW – GJØDNINGSSPREDER PÅ HJUL 12L
Spredere for frø og gjødsel
Spredere for gjødsel
Gjødselspredere
Green>it Så-salt- og gjødselspreder
AL-KO SP 60 Spredervogn for traktor
  • Snøfreser – Det finnes tilbehør til mange traktorklippere som gir deg muligheten til å fjerne snø på vinteren. Dermed trenger du ikke investere i en separat snøfreser.
annonse
Snøfreser til sitteklippere
  • Oppsamler – En oppsamler er hva det høres ut som: En kurv som samler opp gresset mens du klipper plenen. Deretter kan du tømme den i komposthaugen.
annonse
Oppsamlere
Oppsamlere
  • Snøkjetting – Om du vil bruke sitteklipperen din på vinteren er snøkjetting en vital investering for bedre feste.
annonse
Snøkjetting
Snøkjetting
Snøkjetting
  • Plogblad / snøblad – Alternativet til snøfreser er plog, eller snøblad om du vil.
annonse
Plogløsninger
Snøplogblad
  • Hengerfeste – Med dette kan du feste ulike tilbehør bak på klipperen.
annonse
Tilhengerfeste
Hengerfeste
  • Henger – Om du vil flytte blomsterkrukker, jord eller andre tyngre ting er en henger til sitteklipperen uvurderlig.
annonse
Tilhenger
Transportvogn

Finn andre sitteklippere hos leverandørene

annonse
Kjørbare gressklippere
Computersalg.no – sitteklippere
Gardenstore.no – plentraktor og hagetraktor
Komplett.no – gressklippere
Staypro.no – gressklippere

Her kan du lese andre artikler om behandling av gress

Beste gressklipper

Beste gresstrimmer

Ekstern artikkel hos Felleskjøpet: Slik vedlikeholder du gressklipperen

Guider
En spade og en rake

Hageutstyr på nett: Hage og verktøys utvalgte forhandlere

Guider
Hage om våren med gule påskeliljer i blomsterbed

Vårklar hage? 7 trinn til fin hage

Guider
Kompost för trädgårdsavfall

Kompost i hagen: Slik bygger du kompostbinge. Hva kan komposteres? (2023)

Topplister
En hekkesaks klipper en hekk

Hekksaks best i test