Er du på jakt etter den beste motorsagen? Vi tester motorsager grundig og her lister vi opp alle de beste modellene vi har hatt inne til testing.
Stihl MSA200C – best i test motorsag

Stihl MSA200C vinner vår motorsag test. Dette er en evnerik motorsag for deg som er ute etter godt vedlikehold av trærne på villatomten.
Til å være en batteridrevet motorsag, veier denne modellen ganske mye. Fordelen med batteriet er naturligvis den svært gode batteritiden. Batteriet yter godt over tid, selv om vi presser motorsagen til det ytterste.
Denne motorsagen kan felle små trær og sager seg også greit gjennom trestammer med en diameter på inntil 15 centimeter. Motorsagen er dessuten enkel å vedlikeholde, det går kjapt og enkelt å stramme kjedet og fylle på olje.
Stihl MSA200C er en batteridrevet motorsag som både er velbalansert og enkel å håndtere. Den fungerer utmerket til kvisting, kapping og felling av mindre trær. Har du en hage med frukttrær som skal beskjæres eller en hage med litt skog, er dette en svært velegnet motorsag.
- God ytelse
- Enkelt vedlikehold
- Svært god batteritid
- Noe kort sverd til denne ytelsen
Stiga CS 545 – beste billige motorsag

Stiga CS 545 er en ganske billig, men likevel kraftig motorsag med langt sverd. Den feller uten vanskeligheter store trær på eiendommen, med fine snitt.
Den har også sine fordeler når det gjelder vedlikeholdet. Choken slipper for eksempel automatisk når motorsagen er kommet ordentlig i gang. Det er enkelt å fylle på olje og drivstoff, og den er enkel å holde ren.
Dessverre trenger man verktøy for å stramme kjedet, og sagen har få standardløsninger – dermed gjelder det å holde orden på verktøyet som følger med ved kjøp av sagen.
Denne motorsagen oppleves som moderne, med en hardt presset pris, særlig med tanke på hvor store trær man kan felle med den. Vekten bærer preg av denne styrken.
Stiga CS 545 egner seg for deg som har en skogtomt med store trær som må røktes. Sverdet er langt, den river godt og det er enkelt å starte den.
- Robust sverd
- Lettstartet
- Moderne choke
- Kjedestrammeren krever spesialverktøy
- Ganske tung
Se de beste prisene hos Prisguiden
Husqvarna 436 Li – beste batterimotorsag

Er du ute etter en kraftfull, men likevel lett og smidig motorsag, er Husqvarna 436 Li et meget godt valg. Denne motorsagen har kraften til å felle mindre til mellomstore trær, men er likevel såpass liten at den egner seg godt til kvisting eller kapping av ved.
Batteritiden er utmerket, og hvis du har to batterier du kan bytte mellom, kan du arbeide hele dagen uten lengre avbrudd. Det går fort å lade opp batteriet, men laderen bråker en del.
Denne motorsagen er ergonomisk, vibrerer lite og er robust. Kjedet strammes uten verktøy, noe som er veldig praktisk.
Husqvarna 436 Li er en svært velegnet batterimotorsag, ettersom den håndterer både trefelling og kapping. Her får du alle fordelene med en batterimotorsag, men også ytelsen du ellers bare får med en lettere bensinmotorsag.
- God ytelse
- Lang batteritid
- Kjapp opplading
- Bråkete lader
Husqvarna 545 Mark II – beste bensinmotorsag

For deg med stor tomt og mange trær, med et behov for å felle større trær, er Husqvarna 545 Mark II et godt valg. Denne kraftfulle motorsagen sager seg problemfritt gjennom grove trær, men den bråker en hel del underveis.
Vedlikeholdet er enkelt, men det skjer dessverre ikke uten verktøy. Derimot er motorsagen svært velkonstruert. Kvaliteten til delene er solid, og motorsagen tåler slitasje.
Er du ute etter en motorsag som gjør arbeidet enkelt, er nok ikke dette en modell for deg. Husqvarna 545 Mark II er en kraftfull og hardfør motorsag som passer for deg som stiller høye krav til ytelse – og først og fremst deg som ofte er ute og jobber i skogen.
- Svært god ytelse
- Robust konstruert
- Vedlikeholdet krever verktøy
- Høylytt
Se de beste prisene hos Prisguiden
Sammenligningstabell
Bilde | Modell | Vår rating |
---|---|---|
![]() | Stihl MSA200C | ![]() |
![]() | Stiga CS 545 | ![]() |
![]() | Husqvarna 436 Li | ![]() |
![]() | Husqvarna 545 Mark II | ![]() |
Nyttig informasjon om bruk av motorsag
Felle trær: Regler
I utgangspunktet har du rett til å felle trær på din egen tomt, men det er en god del tilfeller der det kreves søknad. Dette varierer fra kommune til kommune, så du bør lese deg opp før du starter motorsagen. Trær tilknyttet vernede områder, på tomten til et bevaringsverdig hus for eksempel, skal ikke felles uten søknad. Treets størrelse og sort kan også spille en rolle.
Oslo kommune har en god oversikt over regler gjeldende der.
Har du en skogstomt kan det være lurt å skaffe førerkort for motorsag. Der vil du lære om sikkerhetsrutiner, samt det meste av reglene rundt trefelling.
Felle trær: Kostnad
Om du ikke har mulighet til å felle trær selv, kan du leie inn en arborist eller profesjonell trefeller. De har utstyr og forsikringer som sikrer en trygg prosess. Prisen vil variere hvor i landet du bor, og hva slags trær du skal felle. Om fellingen krever flere steg, for eksempel om treet må manøvreres ned mellom bygninger, vil prisen naturligvis bli høyere.
Som regel bør du regne med rundt 500 kroner timen for profesjonell trefelling.