Hekksaks best i test: 4 beste hekksaks vi testet

Daniel Hessel

Nå er endelig de deilige sommermånedene her og det er den perfekte muligheten til å gjøre noe fint i hagen – og når hagen skal formes og stelles er riktig redskap avgjørende. En hekksaks er avgjørende for å holde hekker og busker ryddige.

I vår toppliste over de beste hekksaksene har vi testet flere modeller for å finne de mest effektive og pålitelige alternativene. Vi har analysert alt fra klippekapasitet til ergonomi og batterilevetid for å sikre at du kan finne en hekksaks som ikke bare får jobben gjort, men som også er behagelig å bruke. Enten du trenger en kraftig bensindrevet saks eller en lett batteridrevet modell, har vi de beste alternativene for ethvert behov.

Vi prøver å holde ledertavlen oppdatert med alle de nyeste modellene. Imidlertid er teamet vårt for øyeblikket veldig lite, så vi håper du vil være litt ettergivende med dette. Du kan støtte teamet vårt ved å kjøpe produkter via lenkene i artiklene våre, på denne måten kan vi fortsette å skrive topplister og guider, og forhåpentligvis hjelpe flere til å ta det riktige valget!

Les videre for vår toppliste over de beste hekksaksene akkurat nå.


Ryobi RHT36B61R – best i test hekksaks

Sammenlagt 4.5

Ryobi RHT36B61R. Foto: Ryobi

Om du ønsker deg en hekksaks som gir mye for pengene, bør du gå for Ryobi RHT36B61R. Her får du god ytelse i et bra format. Den klarer de fleste typer hekk uten å hugge til eller sette seg fast. Hekksaksen er lett, kompakt og rask.

Modellen er batteridreven og dessverre er batteritiden noe kort. Dermed passer den best til mindre hekker. Om du har andre Ryobi-enheter er dette derimot en fordel, da du raskt kan bytte batteri fra en annen maskin ved behov.

Har du en normalstor tomt med hekk ut mot gaten eller naboene, er Ryobi RHT36B61R et godt kjøp. Her får du god ytelse til en overkommelig pris.

 • God ytelse
 • Beveger seg smidig gjennom hekken
 • Behagelig og godt grep

 • Litt kort batteritid

AL-KO EnergyFlex HT 4055 – beste billige hekksaks

Sammenlagt 4

AL-KO EnergyFlex HT 4055. Foto: AL-KO Ginge A/S

Om du har en litt mindre hekk med tynne grener, vil AL-KO EnergyFlex HT 4055 være midt i blinken. Dette er en hekksaks i den lavere prisklassen, men gir deg veldig gode resultater uansett.

AL-KO har spart inn litt på konstruksjonen, den er ganske tynn i plasten og ikke like solid som de dyrere modellene på markedet. Samtidig er den god nok for deg som klipper hekken et par ganger i året og ikke har behov for den aller kraftigste modellen.

Batteriet sitter i selve hekksaksen, men du kan også ta ut dette og i stedet kjøre på kabel. Kabelen løper over kroppen mellom saksen og batteridelen, noe som er et litt underlig design på et verktøy som skal klippe av ting. Uansett er det fint å kunne velge.

AL-KO EnergyFlex HT 4055 er en billig hekksaks som gjør en god jobb på enklere hekker. Den er rask og har bra batteritid.

 • Rask motor
 • Smidig på mindre grener
 • Bra batteritid

 • Litt spinkel konstruksjon
 • Passer ikke for store eller grove hekker

Stihl HS 56 C-E – beste hekksaks for kraftige grener

4.5

Stihl HS 46 C-E. Foto: Stihl

Har du en stor hekk med kraftige grener er denne bensinhekksaksen et suverent valg. En fullvoksen hekk har ofte grener med en diameter på to centimeter, men Stihl HS 56 C-E tar seg lett gjennom disse. Er imidlertid grenene tykkere enn dette, blir selv denne kraftige maskinen litt for svak.

Hekksaksen er velbygd og solid. Vedlikehold gjøres kjapt, alt fra rengjøring til påfylling av olje og bensin. Derimot er det litt synd at du ikke kan vri håndtaket for en mer ergonomisk klipping av sidene på hekken. Mange hekksakser har den funksjonen, spesielt i denne prisklassen. Det mangler også gummi på selve håndtaket, som kan føre til mindre fast grep om maskinen. For øvrig er dette en godt konstruert saks med god balanse, og føles veldig lett til å være bensindrevet.

Stihl HS 56 C-E passer for store hekker med ganske kraftige grener, som du ønsker å vedlikeholde mest mulig effektivt.

 • Rask, også i kraftig hekk
 • Klarer store hekker effektivt
 • Godt balansert
 • Enkel å vedlikeholde

 • Håndtaket kan ikke vris
 • Ikke noe gummi rundt grepet

Husqvarna 115iHD45 – beste hekksaks for finklipping

4.5

Husqvarna 115iHD45

Husqvarna 115iHD45 er en lett og smidig hekksaks for rask og effektiv finklipping. Mindre grener og utvekster i hekken vil forsvinne lynraskt med denne kvalitetsmaskinen.

Saksen er stillegående, passe sterk og har en veldig god pris. Den har imidlertid et ganske kort sverd, så brede hekker vil kreve litt mer arbeid.

Husqvarna 115iHD45 er flott for litt smalere hekker og grener på maksimalt 1,5 centimeter i diameter. Om dette er tilfellet for deg, har du her en velbygd og effektiv maskin. Og med et batteri du kan bruke på andre Husqvarna-enheter.

 • Veldig rask trimming
 • Meget god byggkvalitet
 • Brukervennlig design

 • Ikke langt nok sverd for brede hekker

Sammenligningstabell

BildeModellVår rating
Ryobi RHT36B61RRyobi RHT36B61RRating 4.5
AL-KO EnergyFlex HT 4055AL-KO EnergyFlex HT 4055Rating 4.0
Stihl HS 46 C-E. Foto: StihlStihl HS 56 C-ERating 4.5
Husqvarna 115iHD45. Foto: HusqvarnaHusqvarna 115iHD45Rating 4.5

Dette bør du tenke på før du kjøper

 • Ønsker du hekksaks med ledning eller batteridrevet? Dette vil gjøre utslag i både pris og vekt.
 • Hvor ofte kommer du til å bruke hekksaksen? Da vil maskinens vekt være viktig, er den for tung kan hyppig bruk bli slitsomt.
 • Hvor kraftig er hekken du skal jobbe med? Har du en kraftig hekk, trenger du en kraftig hekksaks.
 • Har du mye erfaring med hekksakser? Da kan du gå for de mer avanserte modellene. Hvis ikke, bør brukervennlighet være en viktig faktor.
 • Hva slags budsjett har du? De beste modellene koster ganske mye, men man kan få en god hekksaks til en langt lavere pris – dersom du ikke trenger det aller beste.
 • Ekstern artikkel: Guide til kjøp av hekksaks (Gjør det selv)

Andre artikler

Toppliste motorsag

Beste ryddesag

Beste gressklipper

Guider
En kvinne som høster reddiker i kjøkkenhagen

Hva kan du så og dyrke i juli og august? Slik skaper du en grønn oase i kjøkkenhagen til langt utpå høsten!

Guider
Dyrk selv: En kvinne jobber i hagen

Dyrk selv – slik kommer du i gang

Guider
En grønn hage med gress og blomster sett ovenfra

Ord og uttrykk for hage og verktøy

Topplister
Beste skrutrekker: En mann bruker en elektrisk skrutrekker

Skrutrekkere best i test: 5 beste skrutrekkere vi testet