Hekksaks best i test

Thomas Nymoen Lund

Skal du kjøpe hekksaks? Hekksaks best i test gir deg oversikten over de beste modellene på markedet. Vi har testet hekksaksene grundig for å gi deg mest mulig informasjon før du velger din favoritt.


Ryobi RHT36B61R – best i test hekksaks

4.5

Ryobi RHT36B61R. Foto: Ryobi

Om du ønsker deg en hekksaks som gir mye for pengene, bør du gå for Ryobi RHT36B61R. Her får du god ytelse i et bra format. Den klarer de fleste typer hekk uten å hugge til eller sette seg fast. Hekksaksen er lett, kompakt og rask.

Modellen er batteridreven og dessverre er batteritiden noe kort. Dermed passer den best til mindre hekker. Om du har andre Ryobi-enheter er dette derimot en fordel, da du raskt kan bytte batteri fra en annen maskin ved behov.

Har du en normalstor tomt med hekk ut mot gaten eller naboene, er Ryobi RHT36B61R et godt kjøp. Her får du god ytelse til en overkommelig pris.

 • God ytelse
 • Beveger seg smidig gjennom hekken
 • Behagelig og godt grep

 • Litt kort batteritid
annonse
Ryobi RHT36B61R – Hekkstusser – trådløs – 36 V – uten batteri

AL-KO EnergyFlex HT 4055 – beste billige hekksaks

4

AL-KO EnergyFlex HT 4055. Foto: AL-KO Ginge A/S

Om du har en litt mindre hekk med tynne grener, vil AL-KO EnergyFlex HT 4055 være midt i blinken. Dette er en hekksaks i den lavere prisklassen, men gir deg veldig gode resultater uansett.

AL-KO har spart inn litt på konstruksjonen, den er ganske tynn i plasten og ikke like solid som de dyrere modellene på markedet. Samtidig er den god nok for deg som klipper hekken et par ganger i året og ikke har behov for den aller kraftigste modellen.

Batteriet sitter i selve hekksaksen, men du kan også ta ut dette og i stedet kjøre på kabel. Kabelen løper over kroppen mellom saksen og batteridelen, noe som er et litt underlig design på et verktøy som skal klippe av ting. Uansett er det fint å kunne velge.

AL-KO EnergyFlex HT 4055 er en billig hekksaks som gjør en god jobb på enklere hekker. Den er rask og har bra batteritid.

 • Rask motor
 • Smidig på mindre grener
 • Bra batteritid

 • Litt spinkel konstruksjon
 • Passer ikke for store eller grove hekker
annonse
AL-KO Hekkeklipper HT 4055 uten batteri og lader
AL-KO Hekkeklipper HT 4055 uten batteri og lader
AL-KO Hekkeklipper HT 4055 uten batteri og lader
AL-KO EnergyFlex HT 4055 hekksaks uten batteri og lader

Stihl HS 46 C-E – beste hekksaks for kraftige grener

4.5

Stihl HS 46 C-E. Foto: Stihl

Har du en stor hekk med kraftige grener er denne bensinhekksaksen et suverent valg. En fullvoksen hekk har ofte grener med en diameter på to centimeter, men Stihl HS 46 C-E tar seg lett gjennom disse. Er imidlertid grenene tykkere enn dette, blir selv denne kraftige maskinen litt for svak.

Hekksaksen er velbygd og solid. Vedlikehold gjøres kjapt, alt fra rengjøring til påfylling av olje og bensin. Derimot er det litt synd at du ikke kan vri håndtaket for en mer ergonomisk klipping av sidene på hekken. Mange hekksakser har den funksjonen, spesielt i denne prisklassen. Det mangler også gummi på selve håndtaket, som kan føre til mindre fast grep om maskinen. For øvrig er dette en godt konstruert saks med god balanse, og føles veldig lett til å være bensindrevet.

Stihl HS 46 C-E passer for store hekker med ganske kraftige grener, som du ønsker å vedlikeholde mest mulig effektivt.

 • Rask, også i kraftig hekk
 • Klarer store hekker effektivt
 • Godt balansert
 • Enkel å vedlikeholde

 • Håndtaket kan ikke vris
 • Ikke noe gummi rundt grepet

Husqvarna 115iHD45 – beste hekksaks for finklipping

4.5

Husqvarna 115iHD45. Foto: Husqvarna

Husqvarna 115iHD45 er en lett og smidig hekksaks for rask og effektiv finklipping. Mindre grener og utvekster i hekken vil forsvinne lynraskt med denne kvalitetsmaskinen.

Saksen er stillegående, passe sterk og har en veldig god pris. Den har imidlertid et ganske kort sverd, så brede hekker vil kreve litt mer arbeid.

Husqvarna 115iHD45 er flott for litt smalere hekker og grener på maksimalt 1,5 centimeter i diameter. Om dette er tilfellet for deg, har du her en velbygd og effektiv maskin. Og med et batteri du kan bruke på andre Husqvarna-enheter.

 • Veldig rask trimming
 • Meget god byggkvalitet
 • Brukervennlig design

 • Ikke langt nok sverd for brede hekker

Andre artikler

Ekstern artikkel: Guide til kjøp av hekksaks (Gjør det selv)

Toppliste motorsag

Beste ryddesag

Beste gressklipper

Guider
En spade og en rake

Hageutstyr på nett: Hage og verktøys utvalgte forhandlere

Guider
Hage om våren med gule påskeliljer i blomsterbed

Vårklar hage? 7 trinn til fin hage

Guider
Kompost för trädgårdsavfall

Kompost i hagen: Slik bygger du kompostbinge. Hva kan komposteres? (2023)

Topplister
En hekkesaks klipper en hekk

Hekksaks best i test