Skal du kjøpe hekksaks? Hekksaks best i test gir deg oversikten over de beste modellene på markedet. Vi har testet hekksaksene grundig for å gi deg mest mulig informasjon før du velger din favoritt.
Ryobi RHT36B61R – best i test hekksaks

Om du ønsker deg en hekksaks som gir mye for pengene, bør du gå for Ryobi RHT36B61R. Her får du god ytelse i et bra format. Den klarer de fleste typer hekk uten å hugge til eller sette seg fast. Hekksaksen er lett, kompakt og rask.
Modellen er batteridreven og dessverre er batteritiden noe kort. Dermed passer den best til mindre hekker. Om du har andre Ryobi-enheter er dette derimot en fordel, da du raskt kan bytte batteri fra en annen maskin ved behov.
Har du en normalstor tomt med hekk ut mot gaten eller naboene, er Ryobi RHT36B61R et godt kjøp. Her får du god ytelse til en overkommelig pris.
- God ytelse
- Beveger seg smidig gjennom hekken
- Behagelig og godt grep
- Litt kort batteritid
AL-KO EnergyFlex HT 4055 – beste billige hekksaks

Om du har en litt mindre hekk med tynne grener, vil AL-KO EnergyFlex HT 4055 være midt i blinken. Dette er en hekksaks i den lavere prisklassen, men gir deg veldig gode resultater uansett.
AL-KO har spart inn litt på konstruksjonen, den er ganske tynn i plasten og ikke like solid som de dyrere modellene på markedet. Samtidig er den god nok for deg som klipper hekken et par ganger i året og ikke har behov for den aller kraftigste modellen.
Batteriet sitter i selve hekksaksen, men du kan også ta ut dette og i stedet kjøre på kabel. Kabelen løper over kroppen mellom saksen og batteridelen, noe som er et litt underlig design på et verktøy som skal klippe av ting. Uansett er det fint å kunne velge.
AL-KO EnergyFlex HT 4055 er en billig hekksaks som gjør en god jobb på enklere hekker. Den er rask og har bra batteritid.
- Rask motor
- Smidig på mindre grener
- Bra batteritid
- Litt spinkel konstruksjon
- Passer ikke for store eller grove hekker
Stihl HS 46 C-E – beste hekksaks for kraftige grener

Har du en stor hekk med kraftige grener er denne bensinhekksaksen et suverent valg. En fullvoksen hekk har ofte grener med en diameter på to centimeter, men Stihl HS 46 C-E tar seg lett gjennom disse. Er imidlertid grenene tykkere enn dette, blir selv denne kraftige maskinen litt for svak.
Hekksaksen er velbygd og solid. Vedlikehold gjøres kjapt, alt fra rengjøring til påfylling av olje og bensin. Derimot er det litt synd at du ikke kan vri håndtaket for en mer ergonomisk klipping av sidene på hekken. Mange hekksakser har den funksjonen, spesielt i denne prisklassen. Det mangler også gummi på selve håndtaket, som kan føre til mindre fast grep om maskinen. For øvrig er dette en godt konstruert saks med god balanse, og føles veldig lett til å være bensindrevet.
Stihl HS 46 C-E passer for store hekker med ganske kraftige grener, som du ønsker å vedlikeholde mest mulig effektivt.
- Rask, også i kraftig hekk
- Klarer store hekker effektivt
- Godt balansert
- Enkel å vedlikeholde
- Håndtaket kan ikke vris
- Ikke noe gummi rundt grepet
Husqvarna 115iHD45 – beste hekksaks for finklipping

Husqvarna 115iHD45 er en lett og smidig hekksaks for rask og effektiv finklipping. Mindre grener og utvekster i hekken vil forsvinne lynraskt med denne kvalitetsmaskinen.
Saksen er stillegående, passe sterk og har en veldig god pris. Den har imidlertid et ganske kort sverd, så brede hekker vil kreve litt mer arbeid.
Husqvarna 115iHD45 er flott for litt smalere hekker og grener på maksimalt 1,5 centimeter i diameter. Om dette er tilfellet for deg, har du her en velbygd og effektiv maskin. Og med et batteri du kan bruke på andre Husqvarna-enheter.
- Veldig rask trimming
- Meget god byggkvalitet
- Brukervennlig design
- Ikke langt nok sverd for brede hekker
Sammenligningstabell
Bilde | Modell | Vår rating |
---|---|---|
![]() | Ryobi RHT36B61R | ![]() |
![]() | AL-KO EnergyFlex HT 4055 | ![]() |
![]() | Stihl HS 46 C-E | ![]() |
![]() | Husqvarna 115iHD45 | ![]() |
Dette bør du tenke på før du kjøper
- Ønsker du hekksaks med ledning eller batteridrevet? Dette vil gjøre utslag i både pris og vekt.
- Hvor ofte kommer du til å bruke hekksaksen? Da vil maskinens vekt være viktig, er den for tung kan hyppig bruk bli slitsomt.
- Hvor kraftig er hekken du skal jobbe med? Har du en kraftig hekk, trenger du en kraftig hekksaks.
- Har du mye erfaring med hekksakser? Da kan du gå for de mer avanserte modellene. Hvis ikke, bør brukervennlighet være en viktig faktor.
- Hva slags budsjett har du? De beste modellene koster ganske mye, men man kan få en god hekksaks til en langt lavere pris – dersom du ikke trenger det aller beste.
- Ekstern artikkel: Guide til kjøp av hekksaks (Gjør det selv)