Gresstrimmer test: De beste gresstrimmerne

Elina Blom

Er du ute etter den beste gresstrimmeren? Vår gresstrimmer test gir deg det aller beste på markedet. Vi tester gresstrimmere grundig og her lister vi opp de aller beste modellene vi har hatt inne til testing.

Hva er en gresstrimmer?

Makita DUR368LZ – gresstrimmer testvinner

Spenning: 36 V Turtall: 6 500/min Klippediameter: 35 cm Trimmertype: Dobbeltsidig tråd Hastighet: 3 forover, 1 bakover

Makita DUR368LZ – gresstrimmer testvinner

Sammenlagt 4.5

Hvis du vil ha en kraftig gresstrimmer som trimmer store flater fort, er Makita DUR368LZ et utmerket valg. Denne gresstrimmeren har både en kraftig motor med høyt turtall og en god arbeidsbredde. Det gjør at for deg som har kanter eller grønne småbusker kan trimme ned og forskjønne disse på noen øyeblikk.

Denne gresstrimmeren kan holde det gående i nesten en halvtime før batteriet må lades opp igjen. Dette er et godkjent resultat. Hvis du også har andre maskiner fra Makita i effekt-klassen 36 V, kan du bruke de samme batteriene og laderne til alle. En ulempe ved trimmeren er at den ikke alltid mater ut tråd når vi dytter trimmerhodet ned i bakken. Ved et par tilfeller måtte vi trekke ut ny tråd manuelt, men det er også den eneste ulempen vi opplevde med den.

Makita DUR368LZ er et riktig godt kjøp. Den er både sterk og utholdende, og vår gresstrimmer testvinner.

Sterk

Rask på store områder

God batteritid

Trådmatingen sliter av og til

annonse
Makita DUR368APT2, 2-i-1 hekke- og trådkutter
Makita DUR368LPT2, Trådkutter
Makita DUR368LZ
Makita DUR368AZ
Makita 2x18v brush cutter dur368apt2 w/2×5.0ah and charger
MAKITA DUR368LZ

AL-KO GT 2025 – beste billige gresstrimmer

Spenning: 18 V Turtall: Ikke angitt Klippediameter: 32 cm Trimmertype: Dobbeltsidig tråd Hastighet: 1 forover

4

Gresstrimmeren AL-KO GT 2025 mot hvit bakgrunn

Hvis du har en liten tomt med hageganger og en del rabatter, holder det med en ganske enkel og billig gresstrimmer for å kunne holde kantene pene. AL-KO GT 2025 er nettopp det – en smidig liten gresstrimmer til en rimelig penge.

Den kan klippe gresstuer, dersom de ikke er altfor tettvoksende, og dessuten tar den seg av løvetann og lignende. Tykke gresstuer håndterer den ikke, og den er heller ikke rask på større områder.

Vekten er lav og størrelsen veldig behagelig. Du kan vinkle skjærehodet, slik at du enkelt kan trimme i skråninger og langs kanter.

AL-KO GT 2025 er en billig gresstrimmer som tar seg av enklere trimmerarbeid i små hager.

Lav vekt

Enkel å betjene

Hodet kan vinkles

Ikke veldig kraftig

Vibrerer en del

annonse
Gresstrimmer AL-KO GT 2025
AL-KO GT 2025 uten batteri og lader
AL-KO GT 2025 med batteri og lader

Husqvarna 115iL – beste batterigresstrimmer

Spenning: 36 V Turtall: Ikke angitt Klippediameter: Ikke angitt Trimmertype: Dobbeltsidig tråd Hastighet: 2 forover, 1 bakover

4

Husqvarna 115iL. Foto: Husqvarna

Hvis du har en mer viltvoksende hage, trenger du en gresstrimmer som kan ta seg av mer enn bare gress. Da er Husqvarna 115iL et godt valg. Denne gresstrimmeren fikser alt fra enger til bringebærkratt. Noe som trekker ned vurderingen litt, er at lange gresstrå fester seg i trimmerhodet. Det er frustrerende når du til stadighet må stanse opp for å dra ut gress som har viklet seg fast.

Men bortsett fra dette er dette en utrolig god gresstrimmer. Hvis du ikke har mye høyt gress på eiendommen, vil du aldri legge merke til denne svakheten.

Dette er en lett gresstrimmer som er godt balansert i riggen og har meget god batteritid. Laderen har en litt klumpete utforming, men til gjengjeld lader den opp batteriet på bare 40 minutter. Deretter holder vårt 4 Ah-batteri i hele 37 minutter.

Husqvarna 115iL anbefales for deg som har naturtomt eller viltvoksende hage, med mer enn bare gress som skal trimmes bort.

Kraftig

Utmerket batteritid

Kommer seg kjapt over store områder

Vanskeligheter med å ta høyt gress i ett sveip

annonse
Gresstrimmer Husqvarna 115 iL inkl. Batteri & Lader
Batteripakke Trimmer 115iL og Hekksaks 115iHD45
Gresstrimmer Husqvarna 115 iL uten batteri & lader

Gardena SmallCut Li-23R – beste 18-voltstrimmer

Spenning: 18 V Turtall: Ikke angitt Klippediameter: Ikke angitt Trimmertype: Plastkniv Hastighet: 1

3.5

Denne gresstrimmeren er en kompakt og lett modell som de aller fleste orker å bruke i ett strekk til batteriet er tomt. Vibrasjonene er meget beskjedne. Kjøretiden er bare på litt over ti minutter, men for en liten hage der du bare skal trimme langs rabatter og gangstier, er Gardena SmallCut Li-23R et meget velegnet alternativ.

Denne trimmern er utstyrt med kniver, og ikke med tråd. Hva du vil foretrekke, avhenger av om du skal trimme små eller store områder. Tråden egner seg godt til å ta store mengder i ett sveip, mens knivene klipper i en noe mindre diameter. Men knivene er enkle å bytte ut, og på denne modellen er de ekstra lett tilgjengelige, ettersom de er festet til håndtaket.

Denne trimmeren tar seg enkelt av gress, men så fort det er tykkere gresstuster, begynner den å slite. Da legger gresset seg fort ned. Denne gresstrimmeren egner seg best til enkel hverdagstrimming i en mindre hage.

Gardena SmallCut Li-23R passer for deg som er ute etter en gresstrimmer for små flater og som foretrekker plastkniver fremfor tråd.

Svært behagelig størrelse og vekt

Bekvem å bruke

Knivene blir fort slitt

Kort batteritid

annonse
GARDENA SmallCut 23/18V P4A solo
Gardena SmallCut 23/18V P4A – Ready-To-Use Set
GARDENA SmallCut Li-23R
Gardena Gresstrimmer SmallCut Li-23R int. Batteri
Gardena Batteritrimmer SmallCut Li-23R
GARDENA SmallCut Li-23R

Stihl FSA 60 R – beste ytelse

Spenning: 36 V Turtall: Ikke oppgitt Klippediameter: 35 cm Trimmertype: Tråd (AutoCut) Hastighet: Trinnløs justering

4

stihl fsa 60 r med batteri och laddare

Om du vil ha jobben gjort raskest mulig, vil du naturligvis ha en gresstrimmer som tar alt på første forsøk. Det er det langt fra alle modeller som klarer, men Stihl FSA 60 R gjør nettopp dette. Den har både kraften og arbeidsbredden for å gjøre jobben i en omgang.

Dessverre har trimmeren ganske kort batteritid, antakelig på grunn av den kraftige ytelsen. Vi anbefaler derfor at du har et ekstra batteri for hånden, slik at du har strøm nok til hele jobben.

Noe vi setter pris på med FSA 60 R er at det finnes flere ulike trimmerhoder å velge mellom. Det som følger med som standard er et forholdsvis holdbart trådsystem, men man kan kjøpe plastkniver eller ekstra kraftig tråd om man ønsker. Vi har kun testet standardløsningen og den er god nok for oss.

Vi anbefaler Stihl FSA 60 R for deg som er villig til å betale litt ekstra for en bekvem og velbalansert gresstrimmer med glimrende ytelse og arbeidsbredde. Om du allerede har andre Stihl-maskiner i samme spenningsklasse har du allerede ekstra batterier å bruke.

  • Sterk
  • Bra trimmebredde
  • Velbalansert
  • Utskiftsbare trimmehoder

  • Kort batteritid
  • Dyr
  • Justering av innstillinger krever verktøy

Vanlige spørsmål om gresstrimmere

Bør man kjøpe gresstrimmer eller ryddesag?

En gresstrimmer er det smidigste alternativet, ettersom den er lett, enkel å håndtere og lader raskt. Ryddesager er kraftigere og et bedre alternativ om du har tykkere vegetasjon med grener og røtter. Gresstrimmeren passer best til nettopp gress.

En gresstrimmer går vanligvis på batteri og det batteriet kan du ofte bruke på andre hageredskaper fra samme produsent (og i samme effektklasse, for eksempel 18 volt eller 36 volt). Ryddesager går ofte på bensin, dermed må du etterfylle både bensin og olje underveis. Fordelen med en ryddesag er kraften og en litt lavere prislapp, men de er som regel tyngre maskiner og lager mye lyd.

Hvilke funksjoner har en gresstrimmer?

En gresstimmer trimmer gress, og de fleste fungerer ganske likt. Men det finnes et par ekstra funksjoner som kan skille ulike modeller fra hverandre.

  • Gresstrimmer med justerbart trimmerhode: Mange gresstrimmere, spesielt i 18-voltsklassen, har justerbart trimmerhode. Det betyr at du kan vinkle hodet for en mer ergonomisk trimming av skråkanter i grøfter og lignende.
  • Vekslende rotering: Noen gresstrimmere lar deg bestemme rotasjonsretningen. Fordelen med en slik funksjon er at du raskt kan få løs gress som har festet seg i trimmerhodet ved å kjøre det motsatt vei. Dette gjør du med et enkelt knappetrykk.
  • Eco-modus: Mange moderne gresstrimmere kommer med standard- og eco-modus. I våre tester ser vi ikke veldig stor forskjell, men det gir litt mindre kraft i trimmingen med eco. Normalt gress kan med fordeles trimmes i eco-modus, mens en tykk og vill gressmatte ofte krever full kraft.

Les vår test av beste motorsag

Les vår test av beste ryddesag

Finn flere gresstrimmere hos forhandlerne

annonse
Gresstrimmere
Gresstrimmere – alle merker
annonse
Gresstrimmere – alle merker
Gresstrimmere – alle merker
annonse
Gresstrimmere – alle merker
Gresstrimmere – alle merker
Gresstrimmere – alle merker
Gresstrimmere – alle merker
Guider
En spade og en rake

Hageutstyr på nett: Hage og verktøys utvalgte forhandlere

Guider
Hage om våren med gule påskeliljer i blomsterbed

Vårklar hage? 7 trinn til fin hage

Guider
Kompost för trädgårdsavfall

Kompost i hagen: Slik bygger du kompostbinge. Hva kan komposteres? (2023)

Topplister
En hekkesaks klipper en hekk

Hekksaks best i test